”Det räcker med några få motiv för Inger Åhs för att skapa en intensiv stämning av längtan bort med en touche av lätt sensualism. En doft av svärmeri blandas i starkt formulerade färgupplevelser kring gyllengult blått och rosa. Romantikens blå blomma hägrar i fjärran, den som enligt Novalis aldrig finns här och nu, men alltid längre bort, bortom de blå bergen.
------- Det saknas metafysik i detta måleri och strikta geometriska former lyser med sin frånvaro. Abstraktionsgraden är inte större än en enkel stilisering i expressionismens tecken. Men därigenom öppnas själens domäner. Inger Åhs färgfläckar och färgkroppar bär på en mening långt över vad de föreställer. Bakom det synliga öppnas en värld av osynligheter och mångfald, en rik känslovärld där historier om fruktan, hopp, sorg och lek, hängivenhet och kärlek gömmer sig.”

Citaten ur recension av Kristina Mezei, VLT

Inger Åhs

Klicka på en rubrik ovan för att se ett urval av mina målningar och mitt kakel. För att titta på en större bild så klicka på den lilla bilden så öppnas en ny sida med en större bild.